Het Caribisch gebied heeft ook recente orkanen meegemaakt, die een ongekende verwoesting in de regio hebben achtergelaten. De effecten van de orkaan Irma en Maria op energiesystemen in Puerto Rico en elders in het Caribisch gebied wijzen op een tien jaar oud probleem met betrekking tot welke energieleverancier  hier rekening mee wil houden. In Nederland hebben we hier niet veel last van.

Welke Zakelijke Energie Kun Je Kiezen In Het Geval Van Natuurrampen

Zeker met zakelijke energie kan dit goed uitkomen, het scheelt dan nogal in de kosten. Omdat orkanen veel voorkomen in de regio’s, heeft de milieu-impact van conventionele stroomopwekking geleid tot een groter bewustzijn van de noodzaak van duurzame energie, wat leidt tot gunstige wetgeving en krachtige steun van lokale autoriteiten.

Verander De Engineering Van De Technologie Voor Hernieuwbare Energie

Andere overwegingen zijn de engineering, het ontwerp en de locatie van het project. Tijdens recente orkanen in de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico waren de meeste activa voor hernieuwbare energie eigenlijk een van de minst getroffen infrastructuuractiva op het eiland, omdat ontwikkelaars ervoor zorgden dat ze zo werden gebouwd dat ze deze gebeurtenissen konden overleven.

  • Locatie moet als een andere sleutelfactor worden beschouwd. In Jamaica bijvoorbeeld, haken orkanen meestal weg van de westkust, dus projecten daar zien een hogere natuurlijke bescherming.

welke energieleverancier

Kosten Laag Hernieuwbare Energie Met Wind En Zon

Gezien de zonne- en windenergiebronnen en de koopkrachtprijzen in de regio, zijn de kosten van hernieuwbare energie concurrerend met conventionele stroombronnen. De infrastructuur voor hernieuwbare energie kan helpen de prijzen op lange termijn te verlagen, aangezien hernieuwbare en duurzame energiebronnen bestaande niet-hernieuwbare modellen kunnen vervangen.

Het vereist echter ook het uitbouwen van de netwerkinfrastructuur en het toevoegen van opslagfaciliteiten om een ​​stevige en verzendbare capaciteit te bieden. Hierbij zal de gedecentraliseerde opwekking een cruciale rol spelen in de gedecentraliseerde toekomst van vraag en aanbod op het gebied van stroomopwekking, waarbij de algehele invloed op de transmissie lokaal wordt verlaagd.

Schone Energie Kent Een Ongekende Daling Van Kosten

Een ongekende daling in de kosten van het produceren van schone energie is de laatste jaren opgetreden. Voor opkomende markten is goedkope apparatuur een aantrekkelijk extraatje, aangezien kostenbewustzijn een hoge prioriteit heeft.

  • De productiekosten voor zowel zonnepanelen als windparken zijn gedaald en zullen waarschijnlijk de komende tien jaar blijven dalen.
  • Omdat hernieuwbare energie betaalbaar wordt, blijft het gebruik van hernieuwbare energie nieuwe oplossingen bieden voor mobiliteit en energiezekerheid wereldwijd.